Голосіївський район: чудовий варіант купівлі квартири для сімейного комфорту

Голосіївський район займає перше місце в столиці за площею, але він не є найбільш населеним. Територіально він розташовується в південно-західній частині Києва, на правому березі Дніпра. Величезну територію займає лісопаркова зона, тому цю місцевість часто називають «легенями міста». Тут завжди є значний вибір житлової нерухомості: як економного, так і елітного класу, як на вторинному ринку, так і в новобудовах.

Якщо Ви бажаєте оселитися в сучасному районі столиці з усім необхідним для зручного проживання, досвідчені рієлтори агентства нерухомості AXIS розкажуть, як купити квартиру в Голосіївському районі. Це розумний вибір для придбання житла завдяки чудовому природному оточенню (ліс, парки, озера), близькості кращих київських вишів (зокрема, Київського національного університету ім. Тараса Шевченка), розвиненій інфраструктурі, зручній транспортній розв’язці й іншим перевагам.


Плюси Голосіївського району

Голосіївський район – це понад 156 км2 території Києва з Голосіївським лісом, Феофанією та «Пирогово». Це найзеленіший куточок столиці, тому його часто обирають для проживання сім’ї з дітьми та люди, яким для особистого комфорту потрібні близькість до природи, відпочинок і прогулянки в парках. Місцевість можна сміливо назвати екологічно чистою, не забрудненою виробництвами.

Місцеві жителі суголосно стверджують, що район має продуману інфраструктуру, на яку гріх нарікати. Комфортність повсякденного проживання забезпечують розвиненість і близькість усіх важливих соціальних об’єктів: медичних та освітніх закладів, магазинів, аптек, банківських установ, продуктових базарів, салонів краси, ТРЦ, ресторанів, кафе тощо. У Голосіївському районі розташовується навіть дельфінарій.

Чому варто купити квартиру в Голосіївському районі:

  1. Транспортна доступність. Гарну ситуацію з транспортом забезпечують розв’язка на Деміївській площі, Кільцева дорога та наявність метро. Не надто високий індекс пробок сприяє використанню особистого автомобіля. Також для зручності містян курсують усі різновиди наземного громадського транспорту: автобуси, тролейбуси, маршрутні таксі. На території району розташовані Центральний автовокзал, дві автомобільні та залізнична станція «Київ-Деміївський».
  2. Розвинена інфраструктура. Соціальні потреби населення обслуговують чотири десятки шкіл, 11 вишів, значна кількість ТРЦ, лікувальних і курортних центрів.
  3. Різноманітне дозвілля. Щоб чудово розважитися, провести вихідний чи просто погуляти з дітьми, не треба покидати меж району. Залежно від власних уподобань щодо дозвілля, можна відвідати «Пирогово», дельфінарій, іподром, розважальний центр чи відпочити в парку, влаштувавши пікнік на природі.

Вторинка, як і ринок новобудов, пропонують 1-5-кімнатні квартири в Голосіївському районі. Ринок нерухомості цієї місцевості в Києві динамічний, що полегшує задачу підбору помешкання для проживання чи під здавання в оренду.

Мінуси Голосіївського району

Голосіївський район не має вагомих недоліків. Тут радше йдеться про відносні незручності. Наприклад, власникам особистого транспорту можуть час від часу дошкуляти автомобільні затори з центру. Але продумана транспортна інфраструктура зі зручними розв’язками, метро та великим міським паркуванням відразу біля нього дає змогу без проблем підвищити мобільність. За необхідності можна швидко залишити автівку на парк-майданчику та спуститися в метрополітен.

Щоб купити квартиру в Голосіївському районі, доведеться витратитися, адже подекуди ціни сягають рівня елітного центру столиці. Найдорожче обходяться одно- та двокімнатні помешкання на 3-5 поверхах будинків із ліфтом. Чим ближча станція метро, тим вища вартість житла, але багато покупців згодні платити за цю опцію. Якщо Вам важливо купити житло саме недорого, варто розглянути варіанти неподалік Голосіївського лісу. Загалом же вкладення грошей у придбання житлової нерухомості повністю окупається зручністю району.

Аналіз вартості житла в Голосіївському районі

Плануючи купити квартиру в Києвізначна кількість людей насамперед звертає увагу на вторинний ринок. Тут ціни нижчі за новий фонд (від 1067$ за 1 м2), а інфраструктура усталена та зрозуміла. Однак новобудова пропонує не лише можливість облаштувати житло «з нуля» за власним бажанням, а й більш приємний контингент мешканців. Квартири на первинному ринку зазвичай обирають молодь та люди середнього віку, сім’ї з дітьми. Вартість 1 м2 в сучасному житловому комплексі стартує від 1225$.

Пошук квартири в Голосіївському районі

Пошук потрібної квартири може стати виснажливим і затьмарити таку бажану подію, як купівля власного житла. Зараз працює величезна кількість сайтів, що пропонують чудові варіанти нерухомості в Голосіївському районі. Але за багатьма оголошеннями ховаються шахраї або недобросовісні рієлтори, що додають гарні фотографії та ставлять привабливу ціну для продажу об’єктів, яких просто немає. У кращому випадку Ви змарнуєте свій час, у гіршому – зіткнетеся зі спробами продати відверто «вбите» чи неліквідне житло. Тому краще відразу звернутися до спеціаліста в агентство нерухомості AXIS у Києві. Наші досвідчені рієлтори швидко визначають потреби клієнта та шукають найбільш відповідні заданим параметрам варіанти, водночас відсіюючи шахраїв і підозрілих «колег».

Оцінювання стану квартири перед покупкою

Перш ніж купити квартиру, необхідно оцінити її загальний стан. Важливо розуміти, чи можна в’їжджати до помешкання відразу після оформлення документів, чи доведеться спочатку привести житло до ладу. У другому випадку має значення і сума, яку потрібно буде витратити на ремонт – капітальний або косметичний.

Умовно квартири, виставлені на продаж, діляться на чотири категорії:

  1. Без ремонту. Об’єкт нерухомості вимагає серйозних робіт.
  2. «Бабусина хата». Загалом такі варіанти придатні до проживання, а також дуже вигідні за ціною. Зазвичай сюди можна в’їжджати відразу після купівлі, а потім поступово змінювати оформлення на більш сучасне відповідно до власного бачення.
  3. Стандарт. Квартира має середнє оздоблення і не потребує масштабних допрацювань.
  4. З ремонтом. Житло оформлене з використанням якісних і дорогих матеріалів, тому повністю готове до початку проживання.

Звичайно, оглянути квартиру та візуально оцінити її стан можна самостійно. Але рієлтор із досвідом завжди помітить приховані дефекти, на які покупець навіть не зверне уваги. Наприклад, спеціаліст швидко зрозуміє, що продавець намагається ввести в оману щодо повністю заміненої проводки, якщо розетки та вимикачі розміщені на стінах за радянським зразком.

Переговори щодо вартості

Немає нічого поганого в тому, щоб спробувати «збити» ціну під час покупки квартири. Але не кожна людина володіє мистецтвом торгуватися. А дехто запитує про знижку, щойно переступивши поріг помешкання під час перегляду. У цьому випадку продавець для підживлення цікавості покупця люб’язно поступається 500 $, і зазвичай ця пропозиція залишається останньою. Допомога рієлтора може принести до 1000-3000 $ вигоди, адже спеціаліст бачить усі недоліки квартири, включно з потенційними.

Також деякі люди намагаються збільшити свій зиск, обговорюючи помешкання з господарем у негативному ключі – наприклад, вікна виходять на неосвітлену сторону, рипить долівка, не подобається загальна атмосфера тощо. У переважній більшості випадків це завершується не бажаною знижкою, а тим, що продавець надасть перевагу іншому, менш токсичному покупцеві. Тому під час перегляду рекомендується зосередитися саме на огляді житла, а переговори щодо вартості залишити рієлтору. Спеціаліст зробить це професійно, адже завжди знайде об’єктивні важелі, щоб переконати власника поступитися в ціні.

Перспектива зростання вартості нерухомості в Голосіївському районі

Кожен досвідчений рієлтор у Києві оцінює Голосіївський район як дуже перспективний з огляду на стабільне зростання вартості за 1 м2. Станом на березень 2023 року саме тут налічувалась найбільша кількість новобудов – майже 30 ЖК, половина з яких – об’єкти комфорт-класу. Голосіївський район – один із найкращих варіантів інвестування для подальшого продажу, обміну, здавання квартири в оренду. Клієнти агентства нерухомості AXIS можуть розраховувати на всебічну допомогу в пошуку та підборі дійсно якісної та ліквідної нерухомості для тимчасового, постійного проживання чи будь-яких інших цілей.


Powered by Froala Editor

Актуальне
Бiльше новин