Купівля однокімнатної квартири в Києві: від пошуку до переїзду

Намір купити однокімнатну квартиру в Києві – важливе та відповідальне рішення. Весь процес – від пошуку нерухомості до переїзду – потребує безліч часу, грошей і нервів. Виникає чимало питань – як знайти ідеальну квартиру, яка відповідає особистим потребам, бюджету та смаку? Як організувати переїзд без стресу та хаосу? Агентство нерухомості AXIS спробує дати вичерпні відповіді.

Вибір району: де купувати однокімнатну квартиру в столиці

Варто орієнтуватися на наступні фактори:

Робота чи місце навчання. Виберіть район, з якого буде зручно добиратися до офісу або навчального закладу. Визначте, які види транспорту можна використовувати. Оцініть відстань і час в дорозі.

Інтереси та хобі. Поцікавтеся, чи є поряд місця для відпочинку, розваг, спорту, культурні та освітні заклади.

Сім’я і діти. Підбирайте район, в якому поруч із домівкою є дитячі садки, школи, лікарні, аптеки, магазини, ігрові майданчики. Переконайтеся, що там безпечно та комфортно для проживання з дітьми.

Бюджет. Дізнайтеся, в яких районах середня ціна за однокімнатну квартиру відповідає Вашим можливостям. Розрахуйте, які додаткові витрати Ви будете мати на комунальні послуги, транспорт.

Найбільш популярні райони Києва:

Печерський район – один з найпрестижніших і дорогих районів міста, де знаходиться чимало історичних пам’яток, державних установ, бізнес-центрів, елітних житлових комплексів. Однак будьте готові до високої вартості самої квартири та комунальних послуг в ній. Також можливі проблеми з паркуванням, заторами, шумом і забрудненням.

Голосіївський район – найзеленіше та найекологічніше місце в Києві, де знаходяться Національний природний парк «Голосіївський», багато лісів, озер. Місцевість наче створена для любителів природи, свіжого повітря та спокою. Але район досить віддалений від центру міста, Ви будете витрачати чимало часу на дорогу.

Осокорки – район з давньою історією, де є багато нових будинків, торгових майданчиків, офісних приміщень. Також саме тут знаходяться відомі Осокорківські водойми. Місцевість має зручне з’єднання з центром Києва за допомогою метро, автобусів, маршруток.

Оболонь – район, що поєднує промисловість та природну красу. Тут розташоване одне з найпопулярніших місць столиці – Оболонська набережна, де можна прогулятися чи покататися на велосипеді, насолоджуючись дивовижними пейзажами Дніпра.

Купити однокімнатну квартиру можна й в будь-якому іншому районі столиці. Агентство нерухомості AXIS пропонує переглянути актуальні пропозиції в базі даних, що постійно актуалізується та оновлюється.

Пошук квартири: інтернет та агентство нерухомості

Коли Ви визначилися з районом, де хочете придбати оселю, саме час почати пошук конкретних пропозицій. Є два основних способи – сайти оголошень або звернення до агенції нерухомості.

Інтернет – зручний і доступний інструмент для пошуку житла. Тут можна переглянути оголошення, фотографії, відгуки, порівняти ціни, умови, характеристики квартир. Для цього у вільному доступі користувачів є чимало тематичних сайтів та платформ.

Агентство нерухомості – професійна організація, що надає послуги по купівлі та продажу квартир. Якщо Ви не хочете займатися пошуком житла самостійно, або не маєте достатньо часу, досвіду, знань для цього, краще звернутися до професіоналів. Співпраця з агентством нерухомості має такі переваги:

Заощадження часу. Компанія вже має готову базу даних нерухомості Києва. Фахівці в змозі швидко підібрати оптимальні варіанти, які відповідають озвученим критеріям, та організувати огляди в зручний для Вас час. Також вони будуть супроводжувати переговори та процес підписання документів при купівлі.

Економія грошей. Рієлтори допоможуть вибрати квартиру, яка має вигідну ціну, проведуть торги з продавцем, отримають знижку тощо.

Збереження нервів. Співпраця з фахівцями захистить від шахрайства, конфліктів, помилок, ризиків, що часто виникають при купівлі житла. Працівники агенції перевіряють всі документи, стан, правовий статус квартири, а також своєчасно надають юридичну, технічну консультацію та підтримку.

Цілком зрозуміло, що кожен може використовувати різні способи для пошуку майбутньої оселі залежно від ситуації, бажань, можливостей. В обох випадках можна отримати багато корисної інформації, порад та рекомендацій.

Огляд і відбір квартир: ключові критерії вибору

Це дуже важливий етап, який вимагає уважності, об’єктивності, критичності. Особисто відвідайте квартири, які розглядаєте для купівлі, і перевірте їх за різними критеріями, такими як:

Загальний стан житла. Чи наявний ремонт у квартирі? Яка якість матеріалів, меблів, техніки? Які є необхідні комунікації: електрика, водопостачання, опалення, каналізація, інтернет, телефон? Чи є кондиціонер, бойлер, фільтри, допоміжні приміщення – балкон/лоджія, підвал, гараж?

Планування. Дізнайтеся площу помешкання. Уважно розгляньте розташування кімнат, кухні, ванної кімнати, коридору. Чи достатньо місця для розміщення меблів, техніки, речей? Завчасно поцікавтеся у фахівців, чи є можливість перепланування, реконструкції, добудови, чи легко отримати дозвіл на такі зміни?

Розташування. Який поверх квартири та тип будинку? Рік будівництва, стан фасаду, даху, під’їзду, ліфту, сходів? Який рівень безпеки, освітлення, зелені, чистоти, шуму, забруднення?

Правовий статус. Хто є власником оселі? Які документи підтверджують право власності? Чи є у квартирі інші мешканці, співвласники, орендарі, заставодавці, боржники, кредитори? Дізнайтеся власноруч чи за допомогою рієлтора про обтяження, іпотеки, арешти, судові спори, податкові зобов’язання.

Щоб значно спростити купівлю 1-кімнатної квартири в Києві, скористайтеся послугами професійних рієлторів. Агенція – вірний друг та партнер, який захистить Ваші права та інтереси на кожному етапі угоди.

Узгодження умов та остаточної вартості квартири

На цьому етапі вкрай важливі навички дипломатії, вміння вести переговори та торгуватися. Знадобиться домовитися з продавцем про всі деталі угоди, такі як:

Ціна квартири. Присутність рієлтора підвищує ймовірність знизити вартість оселі, отримати знижку, бонус. Фахівець наведе аргументовані доводи, щоб переконати продавця піти на поступки в ціні чи інших суперечливих питаннях.

Спосіб оплати. Обирайте слушний варіант в залежності від можливостей та бажань, проте зверніть увагу, що готівкові розрахунки між фізичними особами (мова не йде про ФОПів) обмежені сумою в 50 000 грн для договорів, що нотаріально посвідчуються. Платежі, що перевищують 50 000 грн, здійснюються шляхом внесення та/або переказу коштів на зазначені рахунки. Рієлтор підбере умови оплати, які будуть вигідними для Вас та прийнятними для продавця нерухомості. Він також підготує документи для оплати, що підтверджують правомірність угоди. Допоможе сплатити податки, комісії, збори тощо.

Термін передачі. Спробуйте отримати квартиру у своє володіння якнайшвидше, але не тисніть на продавця, якщо він має свої обставини. Фахівець запропонує власнику прийнятні умови передачі квартири, які будуть також зручними для Вас.

Онлайн-консультація від AXIS – зручний та швидкий спосіб дізнатись все, що Вас цікавить стосовно нерухомості. Отримайте відповіді на запитання, поради від фахівців та рекомендації щодо придбання однокімнатної квартири в Києві.

Юридична перевірка квартири до підписання угоди

Переконайтеся, що угода пройде законно та безпечно. Для цього варто заздалегідь перевірити наступні аспекти:

Документи: свідоцтво про право власності, технічний паспорт, довідки про відсутність боргів, обтяжень, судових спорів, податкових зобов’язань. Якщо квартира була перепланована, реконструйована, добудована, необхідно переглянути дозвіл на ці роботи.

Історія оселі: з’ясуйте, хто був її попереднім хазяїном, як ця людина набула право власності. Перевірте, чи була квартира об’єктом судових спорів, податкових перевірок, адміністративних штрафів тощо.

Досвідчений спеціаліст професійно виявить всі «підводні камені», які прагне приховати продавець, та підкаже, як правильно діяти далі.

Вам не доведеться додатково платити за юридичну перевірку, оскільки ця послуга вже включена у вартість комісійних AXIS. Ми тісно співпрацюємо з досвідченою юридичною компанією, яка гарно зарекомендувала себе та заслуговує на довіру.

Організація переїзду

Це дуже зворушливий та радісний момент, але він також вимагає планування, координації дій та ентузіазму. Підготуйте все необхідне, щоб безпечно перевезти речі, меблі, техніку, рослини, а також все те, що допоможе облаштувати новий дім, зробити його затишним, комфортним, стильним. Приблизний перелік:

Список речей: вирішіть, що варто взяти з собою в нову оселю, а що краще подарувати чи залишити. Розподіліть речі за категоріями, кімнатами, коробками, щоб було зручно їх упакувати та потім розпаковувати. Варто захистити майно від пошкоджень та забруднення, обгорнувши в папір, тканину, пухирчасту плівку.

Спосіб перевезення: визначте, як краще перевозити речі зі старої квартири – власним транспортом, таксі, автобусом, поїздом. Знайдіть надійну транспортну компанію, яка надасть високоякісні послуги перевезення.

Порядок переїзду: розподіліть час, сили, ресурси на пакування, перевезення, розвантаження, облаштування. За потреби скористайтеся допомогою родичів, друзів, перевізників, прибиральників, дизайнерів тощо.

Швидко та зручно купити 1к квартиру Київ допоможе AXIS – один із лідерів галузі нерухомості в столиці. Компанія пропонує широкий спектр послуг, індивідуальний підхід до кожного клієнта.


Powered by Froala Editor

Актуальне
Бiльше новин